pátek 26. dubna 2024 Oto

Na Olomoucku jezdí dva nové vlaky RegioPanter. V průběhu roku přibudou další vozy

Olomoucký kraj přidal další čtyři moderní elektrické jednotky RegioPanter ke své flotile. Dva z nich pojedou po nově elektrifikované trati z Olomouce do Šumperka a zbylé dva na trase Olomouc - Prostějov - Nezamyslice.

Do Olomouckého kraje přijely další dva vlaky RegioPanter, které rozšířily flotilu čtyř nových elektrických jednotek, které začaly jezdit v regionu od prosince loňského roku. Díky této dodávce budou cestující na nově elektrifikované trati z Olomouce do Šumperka přepravováni výhradně moderními dvouvozovými jednotkami RegioPanter. Vedle trasy č. 290 Olomouc - Šumperk bude také další nová jednotka jezdit na trase Olomouc - Prostějov - Nezamyslice. Tyto elektrické jednotky jsou bezbariérové a nabízejí pohodlné sedačky s dostatkem místa na nohy. Cestující mohou také nabíjet svou drobnou elektroniku nebo se připojit k Wi-Fi.

Od poloviny roku se začne dodávat 27 třívozových jednotek RegioPanter s kapacitou téměř 240 sedících cestujících. Díky tomu získá Olomoucký kraj nejmodernější regionální železniční dopravu v celé republice. České dráhy investují do nákupu nových vozidel a zlepšení komfortu cestování více než 4 miliardy korun v rámci smlouvy s Olomouckým krajem. Další více než miliarda korun bude vynaložena na údržbu základny. Nové elektrické jednotky, které jsou určeny pro Olomoucký kraj, jsou vyráběny firmou Škoda Group.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto České dráhy | Zdroj České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.