sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Prostějov odtáhne vozidla, která nemají STK

Během posledního roku a půl bylo z ulic města odstraněno mnoho vozidel s neplatnou technickou kontrolou a také těch, která byla již zcela znehodnocena a působila jako vraky. Tento proces odstraňování bude nadále pokračovat.

Odbor správy a údržby majetku města spolupracoval s městskou policií na řešení celkem 152 vozidel, která byla neoprávněně parkována. Po zaslání výzev provozovatelům vozidel většina z nich byla odstraněna majiteli nebo odvezena na odstavné parkoviště mimo pozemní komunikace.

„Část vozidel bez platné technické kontroly však stále jejich provozovatelé nechávají na pozemních komunikacích, čímž se vystavují možnosti jak finančního postihu, tak případnému odstranění vozidla z těchto komunikací,“ informuje náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil.

Statutární město Prostějov opětovně vyzývá občany, jejichž vozidla jsou bez platné technické kontroly odstavena na pozemních komunikacích nebo pozemcích ve vlastnictví města, aby zajistili provedení technické kontroly nebo přesunutí těchto vozidel mimo pozemní komunikace a pozemky města. Rovněž chceme upozornit provozovatele vozidel, aby nedocházelo k neoprávněnému parkování na pozemních komunikacích a pozemcích města bez platné technické kontroly a aby předešli tak možnému finančnímu postihu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMPv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.