sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dálnice D46 mezi Vranovicemi a Žešovem bude po Velikonocích opravena

Po Velikonocích začne zhruba měsíc trvající oprava levého pruhu dálnice D46 mezi Vranovicemi a Žešovem.

V úseku dálnice D46 mezi kilometrem 18,7 a 16,2 dochází ke konstrukčnímu poškození asfaltového povrchu, a proto bude provedena jeho rekonstrukce od středy 12. 4. 2023 do první poloviny května. Práce na opravě vozovky budou prováděny pouze v levém jízdním pruhu směrem na Vyškov/Prahu.

Díky tomuto opatření může být provoz hlavní trasy sveden do obousměrného režimu pruhů 1+1. Výjezd č. 16 Vranovice-Kelčice vlevo bude uzavřen a nahrazen objízdnou trasou přes nejbližší výjezd č. 12 Brodek u Prostějova, kudy řidiči dojedou zpět do Vranovic.

Konkrétní diagnostický průzkum ukázal, že úsek dálnice D46 Vranovice - Žešov vykazuje trhliny, deformace a nesourodý podklad. Na základě výsledků šetření bylo zvoleno řešení spočívající v efektivní recyklaci materiálu za studena na místě a následné pokládce nových asfaltových vrstev. Na realizaci této práce za cca 45 milionů Kč bez DPH byla vybrána společnost Strabag a. s., která předložila nejnižší cenovou nabídku ze deseti účastníků otevřeného výběrového řízení.

Vzhledem k intenzivnímu provozu, který v úseku denně dosahuje přes 38 500 automobilů, může být omezení jízdních pruhů důvodem pro vznik kolon.

Více zajímavostí najdete na krajském Twitteru ŘSD ČR: https://twitter.com/RSD_Olomoucky

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.