pátek 26. dubna 2024 Oto

REVOLUTION TRAIN zavítá do Prostějova již po osmé

Protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN se v dubnu vydává na své tradiční jarní turné, při kterém nevynechá ani Prostějov. Jde již o sedmou návštěvu tohoto města.

V minulém roce navštívilo program více než 400 žáků základních škol v Prostějově a přes sto hostů z řad odborníků i laické veřejnosti. REVOLUTION TRAIN se zaměřuje na boj proti drogám a jeho cílem je šířit povědomí o nebezpečích drog a pomoci mladým lidem, aby se vyhnuli jejich užívání. Program je tvořen interaktivními workshopy, diskusemi s odborníky a prezentacemi.

V Prostějově zastaví na dva dny vlak REVOLUTION TRAIN, což je speciálně upravená vlaková souprava o délce 165 metrů s instalovanou 5D projekcí v interiéru, která ukazuje hrozby závislostí a podporuje hodnoty lidského zdraví a svobody. Vlaková souprava se skládá ze šesti stříbrných vagonů, uzpůsobených do podoby multimediálních sálů, kde se před návštěvníky odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Cílem programu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů efektivně zapůsobit na návštěvníky a inspirovat je k pozitivním životním volbám.

Vlak bude k vidění na železniční stanici hlavního vlakového nádraží v Prostějově v pondělí 17. 4. 2023 a v úterý 18. 4. 2023. Program v dopoledních hodinách bude vyhrazen pouze pro objednané školní skupiny, program pro širokou veřejnost bude probíhat od 14:30 do 18:00 hodin. Vstupné pro širokou veřejnost je zdarma a rezervace míst je možná prostřednictvím emailu nebo telefonicky.

Délka programu ve vlaku je 100 minut a vstup je povolen pro návštěvníky starší 10 let, doporučuje se doprovod dospělé osoby pro děti ve věku 10-12 let. Celková kapacita vlaku je omezena a skupina pro veřejnost se skládá maximálně z 15 osob. Návštěvníkům vlaku se doporučuje teplejší oblečení.

REVOLUTION TRAIN podporuje Národní protidrogovou centrálu, Policii ČR a vrcholné představitele Ministerstva vnitra, zdravotnictví a školství. Projekt má dlouhodobou podporu a již ho navštívilo více než 250 tisíc lidí. Součástí programu je návazný program pro školní skupiny, který je realizován Policií ČR, a hra Policejní pátračka určená dětem i dospělým.

REVOLUTION TRAIN dlouhodobě získává podporu Národní protidrogové centrály, Policie ČR a předních představitelů Ministerstva vnitra, zdravotnictví a školství, stejně jako dalších odborníků. Nicméně, nejcennější podporou projektu jsou pozitivní reakce dětí a pedagogů, kteří se programu účastnili.

Vstupné do vlakového programu je hrazeno z finančních prostředků Statutárního města Prostějova, takže pro zájemce o účast na programu je vstup zdarma. Rezervace míst pro veřejnost v odpoledních hodinách je možná prostřednictvím e-mailu na adrese vlakova@revolutiontrain.cz nebo telefonicky na čísle 608 405 080.

Více informací naleznete na www.revolutiontrain.cz.

Ohodnoť článek

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.