sobota 27. července 2024 Věroslav

Správa železnic oznámila dvě výluky na tratích v Olomouckém kraji

Správa železnic oznámila dvě výluky, které omezí provoz vlaků Českých drah na dvou tratích v Olomouckém kraji v následujících týdnech.

Od 17. dubna od 8:40 hod. nepřetržitě do 26. dubna 2023 do 16:50 hod. bude omezen provoz vlaků na trati 291 v úseku Zábřeh na Moravě – Šumperk. České dráhy nahradí všechny vlaky v tomto úseku náhradními autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Podle pravidelného jízdního řádu pojedou pouze spěšné vlaky Zábřeh na Moravě – Bludov – Jeseník a zpět (Sp 1400 až 1420). Cestující upozorňujeme, že osobní vlaky budou nahrazené dvěma linkami náhradních autobusů – zastávkovou a také zrychlenou, která nebude mezi Zábřehem a Šumperkem nikde zastavovat. Přeprava kol bude možná ve spojích, které budou nahrazovat rychlíky, přepravu zajistí ČD nákladním automobilem. U ostatních spojů nebude přeprava kol z kapacitních důvodů zajištěna.

Druhá výluka omezí provoz vlaků Českých drah také na trati 292 v úseku Šumperk – Uničov, a to v období od 17. dubna od 8:00 hod. nepřetržitě do 6. května 2023 do 15:00 hod. České dráhy nahradí všechny vlaky v tomto úseku náhradními autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. S výjimkou časně ranních a pozdně večerních vlaků budou osobní vlaky nahrazené třemi linkami náhradních autobusů – zrychlenou, která nebude mezi Šumperkem a Uničovem nikde zastavovat, a dvěma zastávkovými linkami, které pojedou v upravených časech a budou mít oproti vlakům upravené návaznosti v Šumperku a Uničově. Cestující proto prosíme, aby věnovali pozornost plánování své cesty a využili vhodný spoj náhradní autobusové dopravy.

U obou výluk prosíme velké skupiny cestujících, aby svou jízdu předhlásili na Kontaktním centru Českých drah (tel. 221 111 122, info@cd.cz)."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Deník/Martin Divíšek | Zdroj České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.