pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Byla zahájena náročná oprava silnice u Hanušovic

V Hanušovicích začala náročná stabilizace svahu a oprava silnice II/369, která byla poškozena sesuvem půdy. Olomoucký kraj investuje více než sto milionů korun do této důležité rekonstrukce.

V Hanušovicích započala stabilizace svahu a oprava silnice II/369. Před dvěma lety byla vozovka poškozena sesuvem půdy. Technologicky náročná rekonstrukce bude dokončena letos na podzim. Olomoucký kraj vloží do opravy více než sto milionů korun.

„Jedná se o problematické místo, kde je silnice lemována nestabilním svahem a řekou Moravou. Už samotná příprava tohoto projektu byla velmi náročná a za sebe i za řidiče jsem moc rád, že oprava tohoto úseku silnice mohla začít,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje, Josef Suchánek.

Na místě sesuvu půdy je pro řidiče k dispozici pouze jeden průjezdní pruh, řízený semafory. Zpoždění na cestách je tedy očekáváno. Správa silnic Olomouckého kraje a dodavatelská firma budou průběžně informovat o průběhu opravy a případných uzávěrkách s dostatečným předstihem.

„Projekt počítá nejen s opravou samotné silnice, ale také se stavbou zárubní a opěrné zdi, přeložky koryta řeky Moravy a realizací nových silničních propustků,“ dodal náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy, Michal Zácha.

Silnice II/369 je důležitou komunikací v regionu a denně ji využívá tisíce vozidel. Olomoucký kraj přikládá opravě a zajištění bezpečného průjezdu vozidel výjimečný význam.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.