sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Kraj dal organizacím elektroauta, utratil na to 32 miliónů korun

Olomoucký kraj dodal moderní dodávky příspěvkovým organizacím poskytujícím sociální služby v regionu.

V pátek 23. června převzali zástupci krajských příspěvkových organizací šest elektromobilů. Celý modernizační program IROP React poskytne celkem 23 nových vozidel.

„Jedná se už o třetí předávku nových vozidel pro sociální služby. Celkové náklady na pořízení všech nových automobilů budou zhruba 32 miliónů korun,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Díky úspěšnému získání dotací z Evropské unie a státního rozpočtu se hejtmanství podařilo pořídit nové vozy, za které bude krajský rozpočet platit necelých sedm miliónů korun. Předání zbývajících vozidel proběhne do konce letošního září.

„Sociální služby budou auta využívat například pro přepravu klientů, dodávky obědů, převoz materiálu nebo pracovníků v rámci pečovatelské služby,“ upřesnil využití vozů Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Sociální služby v Olomouci, Šumperku a Šternberku, stejně jako klienti centra Klíč, budou nyní využívat vozy značky Mercedes. Tato elektrifikovaná dodávková vozidla mají ohromující dojezd až 361 kilometrů a umožňují rychlé dobíjení pomocí vysokokapacitních nabíječek. Kromě pohodlné jízdy a nižších nákladů na údržbu přinášejí také větší komfort pro cestující. Předchozí dvě předávky vozů značky Škoda proběhly v září a říjnu loňského roku.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.