sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Cyklostezka Bečva se rozšířila o novou lávku a další kilometry

Další etapa výstavby cyklostezky Bečva se stala realitou, a to v naprosto vhodném čase, přímo před začátkem letních prázdnin a hlavní cyklistickou sezónou.

Tento významný úsek, který propojuje obce Černotín a Ústí, byl slavnostně otevřen ve čtvrtek 29. června.

„Cyklostezka Bečva je na koordinaci velmi náročný projekt, přesto se ho daří realizovat tak, aby na sebe jednotlivé etapy navazovaly. Olomoucký kraj do této části projektu investoval dvanáct a půl miliónu korun,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Příspěvek ze strany Olomouckého kraje představuje významnou finanční injekci, avšak není jediným zdrojem financování této významné stavby. Státní fond dopravní infrastruktury, město Hranice, obce Černotín a Ústí spolu s Mikroregionem Hranicko také přispěly ke stavbě.

Cyklostezka Bečva má strategický význam pro Olomoucký kraj, a to i v současné podobě, která se rozprostírá na několika desítkách kilometrů. Tato moderní cyklistická trasa nabízí pohodlnou a bezpečnou jízdu skrze podhůří Beskyd a okolí řeky Bečvy.

„Na tomto projektu je pěkně vidět, jak úspěšně kraj spolupracuje s dalšími institucemi a investory. Náročné bylo především založení stavby lávky a její uchycení. Lávka, po které cyklostezka vede, spojuje oba břehy Bečvy,“ zdůraznil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Nově otevřený úsek cyklostezky mezi Černotínem a Ústím vytváří důležité propojení s již existujícími částmi cyklostezky. Tato rozsáhlá infrastrukturní sít, kterou Olomoucký kraj systematicky podporoval v minulých letech, slouží cyklistům a naplňuje strategický plán kraje. Olomoucký kraj si v rámci svého programového prohlášení stanovil za cíl nejen výstavbu cyklostezek, ale i poskytování dalších potřebných zařízení pro cyklisty. Nový úsek cyklostezky z Černotína do Ústí je důkazem, že hejtmanství naplňuje své závazky a aktivně podporuje rozvoj cyklistické dopravy v regionu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.