pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muž narazil z neznámých důvodů do stromu na cestě z Chválkovic na Svatý Kopeček, nyní je v umělém spánku

Dnes odpoledne se stala vážná dopravní nehoda na cestě z Chvalkovic na Svatý Kopeček. Řidič auta utrpěl zranění dolních končetin a páteře, záchranáři ho převezli na oddělení urgentního příjmu FNOL.

"Dnes kolem 16:00 hodin došlo na komunikaci ve směru z Chválkovic na Svatý Kopeček k dopravní nehodě osobního vozidla. Podle prvotních informací vozidlo Škoda Octavia z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který jel ve vozidle sám. Dechová zkouška nemohla být u řidiče vzhledem k jeho zranění provedena, byl nařízen odběr krve. Co bylo přesnou příčinou nehody, za jakých okolností k ní došlo, stejně jako výše vzniklé škody jsou v šetření," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle policie je nyní komunikace v místě nehody průjezdná.

"Po příjezdu současně s hasiči na místě nalezen zaklíněný čtyřiatřicetiletý muž. Pacient utrpěl velmi vážná zranění postihující obě dolní končetiny a oblast hlavy. Posádka před samotným vyproštěním provedla fixaci otevřené zlomeniny dolní končetiny. Lékař poté uvedl zraněného do umělého spánku s napojením na umělou plicní ventilaci a v závěru postiženého zdravotníci celkově imobilizovali pro následný bezpečný převoz k navazující nemocniční péči, přesněji na odd. urgentního příjmu FNOL," přiblížil nehodu tiskový mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. 

Tisková zpráva | Foto ZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.