pátek 19. dubna 2024 Rostislav

PŘEHLED: V polovině prosince se jízdní řády dočkají velkých změn. Vzniknou i nové zastávky

Pravidelné změny jízdních řádů městské hromadné dopravy v Olomouci mohou čekat občané od 11. prosince. Změny vycházejí z požadavků a poznatků městských částí, firem, Univerzity Palackého a také veřejnosti.

Změny na linkách

Linka č. 10

- Na žádost KMČ Povel u spoje s odjezdem ze zastávky Gymnázium Hejčín (směr Civilní obrana) dojde k uspíšení z 5.16 na 5.11. Spoj pojede nově již ze zastávky Ladova v 5.09.

- Spoj s odjezdem ze zastávky Gymnázium Hejčín (směr Civilní obrana) ve 13.40 pojede nově již ze zastávky Ladova ve 13.38.

- Spoj s odjezdem ze zastávky Civilní obrana (směr Gymnázium Hejčín) s odjezdem v 15.14 bude prodloužen až do zastávky Ladova.

- Spoj s odjezdem ze zastávky Nová Ulice v 16.35 bude nově prodloužen až do zastávky Ladova. Jedná se o změny v pracovní dny.

Linka č. 11

- U prvního spoje s odjezdem ze zastávky Na Pile (směr Lošov) dojde k opoždění ze 4.28 na 4.29 v pracovní dny i ve dnech pracovního klidu.

- Spoj s odjezdem ze zastávky Náměstí Hrdinů (směr Lošov) ve 13.09 pojede nově již ze zastávky Na Střelnici ve 13.06 v pracovní dny.

- Spoj s odjezdem ze zastávky Náměstí Hrdinů (směr Svatý Kopeček, ZOO) ve 13.37 pojede nově již ze zastávky Na Střelnici ve 13.34 v pracovní dny.

Linka č. 12

- U spoje s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Řepčín, železárny) dojde k opoždění ze 4.41 na 4.42 v pracovní dny. Tento spoj bude vyjíždět nově již z Holice ve 4.30.

- Na lince bude zaveden nový spoj s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Holice) ve 13.33, který nahradí stávající spoj na lince č. 19. Nový spoj pojede již ze zastávky Ladova ve 13.11 tak, aby jej po trase mohli využit zaměstnanci firem cestující na odpolední směny do Holice.

Linka č. 13

- U spoje s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Šlechtitelů) dojde ke zpoždění z 22.31 na 22.35 a rovněž dojde k posunu vratného spoje o 4 minuty, a to v pracovní dny i ve dnech pracovního klidu.  Dojde tak ke sjednocení odjezdu tohoto páru spojů ze zastávky Hlavní nádraží s prázdninovým jízdním řádem.

Linka č. 14

- Spoj s odjezdem ze zastávky Náměstí Hrdinů (směr Nové Sady, Ahold) ve 13.16 pojede nově již ze zastávky Na Střelnici ve 13.13 v pracovní dny.

Linka č. 15

- Posilový spoj s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Farmak) v 7.38 bude nově řešen přes linku č. 21.

- Posilový spoj s odjezdem ze zastávky Farmak (směr Hlavní nádraží) ve 13.33 bude nově řešen přes linku č. 21.

Linka č. 16

- U spoje s odjezdem ze zastávky Centrum Haná dojde k opoždění z 21.05 na 21.10 v pracovní dny i ve dnech pracovního klidu (projednáno s Centrem Haná). Ve dnech pracovního klidu bude spoj nově končit již na zastávce Náměstí Hrdinů a zbývající část trasy zajistí jiný kurz.

Linka č. 19

- Na lince zaveden nový spoj s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Holice) ve 4.19 v pracovní dny, zohledňuje požadavek na ranní cestování do zaměstnání.

- U spoje s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Holice) dojde k uspíšení ze 4.30 na 4.19 a u spoje s odjezdem ze zastávky Holice (směr Tabulový Vrch) dojde k uspíšení ze 4.42 na 4.30 ve dnech pracovního klidu.

- Spoj s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Holice) ve 13.33 bude nahrazen novým spojem na lince č. 12, který pojede již ze zastávky Ladova.

Linka č. 20

- U spoje s odjezdem ze zastávky Chomoutov škola (směr Farmak) dojde k uspíšení ze 7.35 na 7.30 v pracovní dny z důvodu zajištění přestupnosti.

Linka č. 21

- Na lince bude zaveden nový spoj s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží v 7.38. Spoj bude veden přes zastávku Farmak a ukončen na zastávce Ladova (náhrada za posilový spoj linky č. 15).

- Na lince bude zaveden nový spoj s odjezdem ze zastávky Finanční úřad ve 13.27. Spoj bude veden přes zastávku Farmak a bude ukončen na zastávce Hlavní nádraží (náhrada za posilový spoj linky č. 15).

Jedná se o změny v pracovní dny.

Linka č. 24

- Na lince bude zaveden nový spoj s odjezdem ze zastávky Nová Ulice v 6.57 (přes Technologický park) z důvodu zajištění cestování dětí do škol a cestujících z lokality ulice Na Samotě v pracovní dny.

Linka č. 25

- Z důvodu efektivity bude zrušen spoj s odjezdem ze zastávky Hlavní nádraží (směr Kaufland) v 17.05. Nově bude nahrazen prodloužením spoje s odjezdem ze zastávky Kaufland, sklad v 16.50 až do zastávky Kaufland (příjezd v 17.07). Nově dojde i k uspíšení odjezdu vratného spoje ze zastávky Kaufland (směr Hlavní nádraží) ze 17.10 na 17.07 ve dnech pracovního klidu. Změny byly kladně projednány se společností Kaufland.

Linka č. 27

- V návaznosti na provoz ve vánočním období budou z důvodu prodloužené otevírací doby Globusu do jízdního řádu zavedeny 2 večerní spoje od Tržnice, které budou v provozu v období 15. 12. – 23. 12. 2016 (každoroční posílení, nově zapracováno s poznámkou do jízdního řádu).

Linka č. 111

- V návaznosti na navýšení kapacity spojů byl ve dnech pracovního klidu na linku v průběhu června nasazen kloubový autobus. Z důvodu zajištění bezpečného otáčení vozidel u zastávky Svatý Kopeček, ZOO dojde ke změně časových poloh jízdního řádu v dopoledních hodinách. Počet spojů zůstane zachován. Linka bude v příštím roce v provozu v období od 29. 4. – 28. 9. 2017.

Noční linky

- Případné drobné změny v rámci zajištění návaznosti nočních linek MHD na příjezdy a odjezdy vlaků budou řešeny po obdržení konečné podoby změn jízdních řádů Českých drah od 11. 12. 2016.

Zastávky:

Zastávka na znamení

Na základě žádosti KMČ Neředín bude nově zastávka Pod Letištěm vzhledem k minimálnímu využití a dále především z důvodů provozních a bezpečnostních nově pouze na znamení (k 11. 12. 2016).

Přejmenování zastávek

Na základě žádosti Univerzity Palackého Olomouc dostane stávající zastávka Teoretické ústavy nový název Lékařská fakulta. KMČ Tabulový vrch se změnou souhlasila.

Nová zastávka

V rámci výstavby rodinných domů na ulici Bukovanská byla investorem vybudována nová zastávka. KMČ Droždín navrhuje název Droždín - Bukovanská.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.