středa 24. dubna 2024 Jiří

Olomoucký kraj pořídil nízkopodlažní autobus pro neziskové organizace

Příspěvkové a neziskové organizace, které se starají o staré nebo tělesně postižené lidi, budou mít v novém roce možnost využít nový nízkopodlažní autobus. Město za něj zaplatilo 6,4 milionů korun.

"Autobus s bezbariérovým nástupem a prostorem pro pět invalidních vozíků je vybaven také akustickým zařízením pro osoby se sníženou schopností orientace," uvedl pro ČTK náměstek hejtmana Jan Zahradníček.

Nový autobus bude sloužit i Integrovanému dopravnímu systému Olomouckého kraje a krajské sekci BESIP. Ve vozidle bylo instalováno zařízení, které pomůže obyvatelům a studentům seznámit se s postupem při platbách jízdného bezkontaktní kartou. Tato metoda se postupně zavádí v celém kraji. Vozidlo bude využíváno také při oficiálních návštěvách z partnerských regionů nebo k evakuacím. 

Nízkopodlažní autobus bude provozovat Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. "Postaráme se o veškeré záležitosti spojené s provozem, parkováním, údržbou a organizací pronájmů jednotlivými subjekty," podotkl ředitel této organizace Jaroslav Tomík.

Čtěte více:

Autoři | Foto Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Jan Potměšil

jo, zrovna teď na vánoce ho koupili... Drbno di někam s tou volební kampaní...

úterý, 27. prosince 2016, 20:54

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.