čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Sníh na vozovce komplikuje dopravu na Šumpersku a Jesenicku

Silný vítr komplikuje dnes dopravu na Jesenicku. Na mnoha vozovkách se kvůli němu tvoří sněhové jazyky, správci silnic doporučují zvýšenou opatrnost.

Na sněhové jazyky mohou narazit řidiči i na Šumpersku. Kvůli větru zasahovali také hasiči. V obou okresech napadl v noci na dnešek další sníh.
Hlavní tahy pokrývá rozbředlá vrstva sněhu, na vedlejších silnicích se drží ujetá sněhová vrstva krytá posypem. V nižších polohách kraje jsou již vozovky vesměs holé, vyplývá z informací silničářů.
 

"Na Jesenicku panuje silný nárazový vítr a sněží. Na vozovkách leží rozbředající, místy ujetý sníh, na inertních cestách ujetá vrstva krytá posypem. Místy se tvoří sněhové jazyky, zvláště na Javornicku. Vozovky se zafoukávají hlavně ve vyšších polohách, zatím je však vše sjízdné," řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy silnic. Na Jesenicku v noci na dnešek připadl nový sníh, stejně jako na Šumpersku. Tam napadlo dalších až šest centimetrů, i tam se tvoří kvůli silnému větru sněhové jazyky.

Kvůli silnému větru dnes zasahovali také hasiči, v Adolfovicích na Jesenicku vítr poškodil rovnou střechu základní školy. Několik plechů spadlo na zahradu školy. "Hasiči části střechy, které byly uvolněné, shodili ze střechy dolů, ty, které šly připevnit zpět, hasiči připevnili," řekla dnes ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místo byla povolána také výšková technika. Hasiči zasahovali rovněž u ranní nehody autobusu u Skorošic na Jesenicku, který sjel mimo komunikaci zhruba do metrového příkopu a zůstal na boku. Uvnitř autobusu byl řidič a dva cestující, jeden z nich utrpěl zranění, uvedla mluvčí hasičů. Hasiči ho vytáhli střešním oknem a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Havarovaný autobus poté dostali zpět na komunikaci pomocí vyprošťovacího automobilu a dvou cisteren.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.