pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: U Krčmaně se srazila dvě auta, na místě zůstali čtyři zranění

Čtyři lidé se dnes odpoledne zranili při čelním střetu dvou osobních aut u Krčmaně na Olomoucku. Nehoda se stala poté, co jeden z řidičů z neznámých důvodů přejel do protisměru. Na místě zasahoval také vrtulník.

Kvůli nehodě byl hlavní tah mezi Olomoucí a Přerovem zcela uzavřen, doprava musela být odkláněna. Kolem 18:00 byl provoz obnoven, řekla dnes mluvčí policie Marie Šafářová.

Nehoda se stala podle očitých svědků kolem 16:00, auta se srazila před autobusem plným dětí, které se vracely z lyžařského výcviku do Přerova. "Třicetiletý řidič osobního auta Škoda Felicia jel z Olomouce do Přerova a za Krčmaní za zdejší čerpací stanicí z neznámých důvodů přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním autem Hyundai. Při nehodě utrpěli zranění řidič felicie i jeho spolujezdec a také řidička a spolujezdkyně z protijedoucího vozidla," uvedla mluvčí policie.

Při nehodě se snažili zraněným okamžitě pomoci lidé z projíždějících aut, havarovanému vozidlu však nešly otevřít dveře. Na místě zasahovali hasiči, kteří zaklíněné muže vyprostili. Na místě přistál také vrtulník letecké záchranné služby. "Dva muži z felicie byli zraněni vážně, jeden z nich byl do nemocnice transportován letecky," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Řidič felicie utrpěl zlomeninu klíční kosti a nohy, ostatní utrpěli především zhmožděniny. Všichni zranění skončili na urgentním příjmu olomoucké fakultní nemocnice, dodal Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.