čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na obchvatu Prostějova dnes ráno hrozí nebezpečí námrazy

Na obchvatu Prostějova dnes ráno hrozí nebezpečí námrazy, silničáři proto nabádají ke zvýšené opatrnosti. Ostatní silnice v Olomouckém kraji jsou již většinou holé, pouze na vedlejších cestách ve vyšších polohách Šumperska, Jesenicka ale i Prostějovska leží ujetá sněhová vrstva krytá posypem.

Opatrnost je na místě také na dálnici D35 před Hranicemi, viditelnost tam snižují sněhové srážky, vyplývá to z dnešních informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Před nebezpečím námrazy varují správci silnic na estakádě Prostějova, ostatní silnice na Prostějovsku jsou sjízdné bez omezení. Pouze ve vyšších polohách jako je například oblast Protivanovska leží slabá ujetá sněhová vrstva krytá posypem. Na Přerovsku i Olomoucku jsou silnice holé, otevřena je již také silnice u Jívové, kterou silničáři ve středu zavřeli kvůli sněhovým jazykům. Na severu Olomouckého kraje musejí být motoristé obezřetní ve vyšších polohách, kde stále leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Teploty se nyní v Olomouckém kraji pohybují od minus 16 do minus tří stupňů, nejnižší teploty jsou na Přerovsku, naopak nejtepleji je na Jesenicku.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.