pátek 29. března 2024 Taťána

Na silnicích leží nový sníh. S opatrností je vše sjízdné

Silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci na dnešek nový sníh. Do terénu vyrazili silničáři ve všech okresech. Na mnoha místech jde zatím jen o poprašek, který leží především na vedlejších cestách. Všechny vozovky v kraji jsou nyní sjízdné, další sněžení se očekává během dne.

Sněžit začalo nad ránem na severu kraje, ale i v nižších částech regionu. "Na Šumpersku sněžilo od 03:30 do 05:30, napadl poprašek sněhu. Nyní začalo sněžit znovu, očekáváme, že toho bude více. Silnice ošetřované chemicky jsou nyní holé a mokré a na inertech leží poprašek na zledovatělé vrstvě sněhu kryté posypem," řekl dnes dispečer šumperské správy silnic.

Na Jesenicku zaznamenali silničáři nad ránem nárazový vítr, který místy tvořil sněhové jazyky, nyní se už utišil. "Na Jesenicku sněžilo v pásech, chytlo to Mikulovice, Ostružnou či Červenohorské sedlo. Zatím žádný problém v dopravě nemáme, momentálně nesněží," uvedl tamní dispečer.

Na vydatnější sněžení se připravují silničáři na Olomoucku. "Sněžilo a stále sněží v části olomouckého okresu. V současné době máme v terénu sedm vozidel, další se připravují, s hromadným výjezdem počítáme v 08:00. Část silnic v okrese je tak suchá, část mokrá a od středních poloh leží slabá vrstva sněhu," řekl dispečer olomoucké správy silnic.

Sníh pokryl také silnice Přerovska i Prostějovska. Vrstva nového sněhu tam leží především na silnicích druhých a třetích tříd, opatrnost je na místě.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.