pátek 29. března 2024 Taťána

Zfetovanému řidiči bez řidičáku zakázali policisté další jízdu, o dvě hodiny později ho stavěli znovu

V pátek 19. května v noci kontrolovali policisté na ulici Jablonského v Olomouci třicetiletého řidiče. K jejich překvapení byl zfetovaný a navíc nevlastnil platný řidičský průkaz. O dvě hodiny později byli překvapení ještě více – řidiče totiž potkali ve voze znovu.

Třicetiletého řidiče Renaultu Megane kontrolovali policisté poprvé kolem druhé hodiny ranní. Dechová zkouška sice u řidiče byla negativní, test na amfetamin a metamfetamin však byl pozitivní.

„Navíc zjistili, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění. Policisté mu další jízdu zakázali, zajistili ho a převezli na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojené mu s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Po provedených úkonech byl ze zajištění propuštěn," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zhruba ve čtyři hodiny nad ránem stavěli policisté ve stejné ulici, tedy na ulici Jablonského, identické auto, ve kterém seděl i identický řidič. K nevelkému překvapení už u něj provedli všechny testy, které vykázaly stejný výsledek, jako před dvěma hodinami. 

Další jízdu mu zakázali. Třicetiletý muž je nyní podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.