pátek 29. března 2024 Taťána

České dráhy nabízí Jízdenku na léto, cestovat s ní jde vlaky neomezeně po celé republice

České dráhy také pro letošní prázdniny připravily zvláštní prázdninovou nabídku „Jízdenka na léto“ s platností 7 nebo 14 dní. Její předprodej začíná právě dnes.

„Jízdenka na léto je oblíbenou síťovou jízdenkou pro cesty o prázdninách a dovolených. Loni ji díky zavedení kratší sedmidenní verze využilo dvakrát více cestujících než v předchozích letech,“ představuje letní prázdninovou nabídku Michal Štěpán, člen představenstva českých drah odpovědný za osobní dopravu. Připomíná také její výhody: „Jízdenka na léto opravňuje svého držitele cestovat po dobu platnosti všemi vlaky Českých drah ve 2. třídě bez omezení počtu cest nebo ujetých kilometrů. Cestovatel tak může libovolně poznávat Českou republiku,“ doplnil Michal Štěpán.   

Jízdenka na léto je nabízena ve dvou verzích s platností 7 nebo 14 po sobě jdoucích dnů, např. 7denní tak platí od 5. července (včetně) do půlnoci 11. července. Jízdenky je možné zakoupit pro období od 1. července do 31. srpna s možností předprodeje od 15. června. Jízdenka je nepřenosná, je vystavena na jméno, a je platná pouze s osobním dokladem. Cena jízdenek je:

·     7denní: základní cena 790 Kč, zlevněná cena (např. držitel průkazu ISIC) 690 Kč;

·     14denní: základní cena 1 190 Kč, zlevněná cena (např. držitel průkazu ISIC) 990 Kč.

V letošní turistické sezóně zavedl národní dopravce také celodenní síťovou jízdenku pro přepravu jízdních kol. Při jejím zakoupení může cestující s kolem opakovaně využívat vlakové spoje, jízdu libovolně přerušovat a pokračovat na kole a v místě, kde to cyklistovi nejvíce vyhovuje, opět nastoupit do vlaku. Například při jednodenním výletu z Prahy na stále více populární cyklostezku Ohře může být úspora na přepravném za jízdní kolo až 17,5 %.

České dráhy nabízejí také řadu celoročně platných slev, které lze využít i v rámci letního a prázdninového cestování v ČR a v zahraničí. Jedná se např. o skupinovou slevu, včasné jízdenky, akční jízdenky, různé typy síťových a regionálních jízdenek. Při cestách do zahraničí ze využít např. Včasné jízdenky Evropa. Vlakem se vyplatí cestovat hlavně do okolních států za aktivní dovolenou (hory, lázně, jezera). Nabídka těchto jízdenek velmi dobře pokrývá např. turistické regiony v Rakousku, na Slovensku nebo v Německu.

Pro poznávací zahraniční cesty je výhodné pořízení síťové jízdenky Interrail, podle charakteru cesty pro jednu nebo pro více zemí. Tyto jízdenky lze výhodně kombinovat také s leteckou přepravou do / ze země, kde cestující jízdenku využije, např. do Velké Británie, Portugalska atp. Při cestách do Švýcarska lze na mezinárodních pokladnách ČD zakoupit také doklady Swiss Travel Systemu (Swiss Travel Pass atp.), které umožňují libovolný pohyb po Švýcarsku včetně řady horských železnic, lodních spojů, městské dopravy atp.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.