sobota 20. dubna 2024 Marcela

Víkend ve znamení opilých na silnicích. Policisté načapali řidiče i cyklisty

Hodně práce měli policisté o víkendu s nesvědomitými účastníky provozu. V jednom případě, při kontrole osobního auta na Olomoucku, měl řidič přes dvě a půl promile alkoholu v dechu.

V neděli v noci chytili na jedné z olomouckých ulic policisté řidiče v osobním autě, kterému byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 2,54 promile alkoholu v dechu. Řidič se naměřené hodnotě nebránil a souhlasil s ní. Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Ještě téhož dne byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Den předtím, v sobotu po půlnoci, byl v Prostějově na Plumlovské ulici zastaven cyklista, který si, co do výše promile v dechu, nic nezadal s řidičem z Olomouce. Cyklista se totiž podrobil dechové zkoušce, která potvrdila 1,91 promile alkoholu v dechu. Cyklista na místě nežádal lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických materiálů. Cyklistovi byla na místě zakázána další jízda.

Do třetice policisté evidují opilého řidiče ze Šumperku, který s 1,42 promile alkoholu v dechu řídil své auto ulicemi města. Ještě téhož dne byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.