čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Sobotní vážná nehoda na Palackého si vyžádala čtyři zraněné. Mladý řidič auta byl pod vlivem alkoholu

V sobotu před půl šestou ráno havaroval na ulici Palackého se svým autem dvaadvacetiletý řidič. Při nehodě se zranili všechny čtyři osoby jedoucí v autě.

Mladý řidič jel se svou Hondou po ulici Palackého směrem na Náměstí Hrdinů a pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svého auta dopravní situaci a svým schopnostem. Nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci, kde porazil devět kovových sloupků, poničil schodiště od dvou vchodů do domů, a následně se zastavil o sloup veřejného osvětlení. 

„Bezprostředně po dopravní nehodě se řidič pokusil z místa vzdálit, byl však zadržen svědkem události. Při dopravní nehodě došlo ke zranění všech čtyř osob, které ve vozidle cestovaly," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Provedenou dechovou zkouškou policisté u řidiče změřili hodnotu 1,42 promile alkoholu v dechu. Pro své jednání je podezřelý z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

 

Autoři | Foto David Sofka (Facebook)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.