čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Na dálnici D35 z Olomouce na Hranice komplikuje dopravu tank. Spadl vojákům z návěsu

Dnes ráno se stala kolem sedmé hodiny ranní kuriózní dopravní nehoda na dálnici z Olomouce směrem na Hranice. V kopci tam vojákům sjel na komunikaci z návěsu tank, který zablokoval jeden jízdní pruh.

Tank zablokoval pravý jízdní pruh, dálnice je podle policejního mluvčího Petra Piňose zatím průjezdná. Na místo vyrazili kvůli vyproštění také hasiči.

"Vojáci tank vezli na návěsu, jeli z kopce a tank jim zřejmě sjel a spadl z návěsu," uvedl Piňos. Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka se nehoda stala na úrovni Dolního Újezdu na Přerovsku.

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. "V době příjezdu hasičů byl tank již v odstavném pruhu, nikoliv převrácený. Hasiči asistovali při zpětném naložení na nákladní vozidlo. Během své činnosti jednotky provedly nutná bezpečnostní opatření a překontrolovaly možný únik provozních kapalin," řekl dnes mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Podle dopravních informací policie zůstává dálnice průjezdná. Na místě se však tvoří až dvoukilometrová kolona a řidiči musejí počítat se zdržením.

Autoři | Foto Pavel Ješina (Facebook) | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.