sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Olomouci se setkají tisíce mladých křesťanů. Při jejich pouti se očekávají komplikace v dopravě

V termínu od úterý 15. 8. do neděle 20. 8. 2017 proběhne v Olomouci 6. celostátní setkání křesťanské mládeže. Součástí programu je i pouť z Olomouce na Svatý Kopeček, která se uskuteční v pátek 18. 8. 2017.

Odchod účastníků bude probíhat z ulice Na Bystřičce ve dvou fázích:

Ve 13:30 hod. bude z ulice Na Bystřičce odcházet 1. skupina o předpokládaném celkovém počtu cca 2 500 lidí.

V 15:00 hod. bude odcházet z ulice Na Bystřičce 2. skupina složená ze tří proudů (od Korunní pevnůstky, Horního náměstí a ul. Pekární) o předpokládaném celkovém počtu cca 4 500 lidí.

Trasa pouti bude vedena z Korunní pevnůstky a Horního náměstí po cyklostezce ulicemi 17. listopadu, tř. Kosmonautů a dále ulicemi Kavaleristů, Na Bystřičce, přechodem přes Masarykovu třídu do ulice Zeyerova, přechodem přes Jeremenkovu ulici do ulice U Ambulatoria, přechodem přes Divišovu do ulice  Bystrovanská, Libušina, Bendlova, Jana Koziny, Na Zákopě, Selské náměstí, po cyklostezce do Samotišek a dále po křížové cestě na Svatý Kopeček ke katedrále. Zpáteční cesta bude vedena po shodné trase s předpokládaným odchodem od katedrály v cca 21.30 hod.

Na komunikacích 17. listopadu, Masarykova třída, Jeremenkova, Divišova, Selské náměstí bude docházet ke křížení tras účastníků a linek MHD. Při průjezdu uvedenými místy může být na nezbytně nutnou dobu pozastaven provoz MHD a může docházet ke zpožďování spojů.

Lze očekávat, že část účastníků pouti použije pro zpáteční cestu autobusovou linku č. 11. Z tohoto důvodu bude spoj linky č. 11 s odjezdem ve 21.53 hod. ze zastávky Sv. Kopeček, ZOO dle aktuální možnosti autobusového provozu posílen.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.