pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Křesťané se dnes vydají na Svatý Kopeček. Kvůli pouti se očekávají dopravní komplikace

Dnes přibližně od jedné hodiny odpoledne se účastníci Celostátního setkání mládeže v Olomouci přesunou na Svatý Kopeček. Přesun křesťanů budou koordinovat pořadatelé za asistence policie. Během pouti nejsou plánované žádné uzavírky, ale kvůli velkému počtu lidí může nastat zdržení dopravy.

Policie na některá místa umístí přechodné dopravní značky, které omezí rychlost a zvýší tak bezpečnost pouti. "Účastníci se budou pohybovat většinově po silničních přechodech. Protože však půjde o přesun velkého počtu osob, je pravděpodobné, že může v uvedenou dobu docházet v Olomouci a jeho okolí ke zdržení dopravy, a to zejména na trase přesunu účastníků, v lokalitách částí Hodolany, Bělidla, Chválkovice a v obci Samotíšky a Sv. Kopeček. Žádáme řidiče o obezřetnost a prosíme o toleranci a trpělivost," informovala tisková mluvčí policie Jitka Dolejšová.

Dopravní policie bude situaci monitorovat pomoci vrtulníku. V pozdních večerních hodinách se budou křesťané vracet zpět za doprovodu pořadatelů a policistů.

Autoři | Foto Tomas Lollky [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.