pátek 29. března 2024 Taťána

Dnes nás čeká den bez aut. Na Horní náměstí se autem nedostanete

V rámci Evropského týdne mobility je dnes na Horním náměstí v Olomouci připraven speciální program. Týdenní akce, která se koná v několika městech České republiky, vyvrcholí dnem bez aut. Během dnešního dne by se měli všichni šoféři ideálně zamyslet, zda se bez auta obejdou. Řidiči, mířící na Horní náměstí, mají dnes odpoledne smůlu.

Během dnešního programu (13:00 - 17:00) se na Horním náměstí představí subjekty, které nabídnou prezentaci svých služeb v oblasti carsharingu či bikesharingu, firmy s prezentací elektromobilů, hybridních vozidel i elektrokol. Zapojí se také dopravní podnik, který představí elektrobus, a pro zájemce je připravena cyklovyjížďka ve spolupráci s Olomouckými kolaři. Zájemci o cyklovyjížďku si mohou do diáře zapsat plánovaný start vyjížďky v 15:30 u Arionovy kašny.

Historie Evropského týdne mobility se píše od roku 2000. Odstartovala jej evropská iniciativa Den bez aut, kdy 22. září města na svém území omezují automobilovou dopravu. V návaznosti na to, se od roku 2002 každoročně v době od 16. – 22. září koná Evropský týden mobility.

Autoři | Foto By Olmütz_hauptplatz.JPG: Dominik Tefert. The original uploader was Dominik.Tefert at German Wikipedia derivative work: Millenium187 (Olmütz_hauptplatz.JPG) [Public domain], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.