pátek 29. března 2024 Taťána

V Jílové ulici vznikla nová část stezky pro cyklisty a chodce. Součástí jsou i parkovací místa a lavičky

V Jílové ulici byly problémem nevyhovující chodníky. Ten vyřešila nově vybudovaná stezka, která bude sloužit jak cyklistům, tak chodcům. Součástí stavby je i odpočinková plocha s lavičkami, nový chodník na dětské hřiště či 12 parkovacích míst.

„Moderní smíšená stezka o délce téměř 300 metrů nahradila stávající chodník lemující levou stranu ulice ve směru do centra. Začíná u odbočky k mateřské škole v Jílové ulici a pokračuje ke křižovatce s ulicí Kmochovou. V lokalitě tak navazuje na již hotový úsek stejně řešené stezky, který zde vznikl před dvěma lety,“ popsal primátor Antonín Staněk.

Nová část stezky je součástí systému regionální cyklostrasy, která propojuje Olomouc s Bouzovem ve směru na Náměšť na Hané.

Součástí dokončené investice je i nový přístupový chodník na hřiště Malého prince v místě, kde byla původně jen vyšlapaná pěšina. Podél smíšené stezky navíc vznikly odpočinkové plochy s lavičkami a přibylo 12 nových míst pro parkování,“ objasnil primátor Staněk.

V dolní části ulice bylo nově vybudováno devět parkovacích míst, na druhém konci, u odbočky do Stiborovy ulice, přibyla tři parkovací místa. Součástí dokončovacích prací byla i výsadba dřevin, které mají sloužit jako náhrada za vykácenou zeleň. „S tou části stavby, která se týkala vybudování cyklostezky, pomohla městu dotace Olomouckého kraje ve výši 722 tisíc korun,“ upřesnil investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.