pátek 29. března 2024 Taťána

Vlaky mezi Prahou a Ostravou stojí. Zastavily je popadané stromy na trati

Vichřice a popadané stromy zastavily vlaky na hlavním železničním koridoru z Prahy do Olomouce, Ostravy, na Slovácko a dále do Polska a na Slovensko. Provoz je přerušen mezi Olomoucí a Zábřehem na Moravě.

Zatím není zajištěna náhradní doprava, informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Zastavený provoz a komplikace jsou od rána na desítkách regionálních tratí.

České dráhy doporučují lidem, kteří chtěli cestovat z Prahy do Ostravy a opačným směrem, aby cestu odložili. Pokud už jsou na cestě, musejí počítat s větším zdržením. Pracovníci Správy železniční dopravní cesty překážky z tratí průběžně odstraňují a obnovují provoz.

S přerušením dopravy a komplikacemi musejí lidé počítat na tratích v celé zemi. Na některých z nich bude podle Šťáhlavského přerušen provoz až do nočních hodin a komplikace na některých linkách nelze vyloučit ani v pondělí. Kvůli problémům na silnicích i nedostatku autobusů nemohou ČD často zavést náhradní dopravu. Platí to i pro spojení Prahy s Českými Budějovicemi a Prahou a severním Německem.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.