sobota 20. dubna 2024 Marcela

Hamerská ulice je po rekonstrukci opět otevřená

Více než patnáct a půl miliónu korun investoval Olomoucký kraj do rekonstrukce silnice v Hamerské ulici v Olomouci. Část z toho dal přímo z rozpočtu, na zbytek vyřídil dotace. Důležitá spojnice, která je velmi zatížená nákladní dopravou do místních průmyslových areálů, je tak znovu průjezdná. Na investiční akci se společně s krajem podílel také olomoucký magistrát.

„Investice do obnovy dopravní infrastruktury v regionu jsou jednou z priorit současného vedení kraje. Jsem proto rád, že se nám podařilo uskutečnit další krok na náročné cestě ke kvalitním vozovkám,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jan Zahradníček.

Součástí stavebních úprav, které hradil kraj, byla výměna všech vrstev silnice v délce více než sedm set metrů. Rekonstrukce probíhala současně s opravou dešťové kanalizace, chodníků, křižovatek a dalšími plochami v majetku Olomouce.

„Vznikla také nová místa pro přecházení, podélná parkovací stání a zpevněná plocha pro umístění kontejnerů tříděného odpadu. Magistrát do projektu investoval více než třináct miliónů korun,“ uvedl investiční náměstek primátora Olomouce Filip Žáček.

S opravami silnic bude hejtmanství pokračovat i příští rok.  

Tisková zpráva

Štítky rekonstrukce, silnice, ulice, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.