sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na dálnici u Břuchotína se stala řetězová dopravní nehoda tří aut

V sobotu 18. listopadu došlo na dálnici D35 na úrovni Křelova-Břuchotína k dopravní nehodě celkem tří osobních vozidel. Nehodu odstartovala řidička, která dostala se svým autem smyk a narazila do již stojících aut, jejichž řidiči řešili jinou dopravní nehodu.

K nehodě došlo po osmé hodině ranní. „Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo, jedoucí ve směru od Olomouce na Litovel, které řídila čtyřiadvacetiletá řidička, a jelo v levém jízdním pruhu, mělo z prozatím přesně nezjištěných příčin dostat smyk. Vozidlo se přetočilo a vjelo do pravého jízdního pruhu, kde narazilo do již stojícího osobního vozidla Škoda Roomster, které v pravém jízdním pruhu stálo v důsledku jiné, předešlé dopravní nehody," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Vlivem nárazu došlo k posunutí vozidla Škoda Roomster do míst, kde stálo odstavené BMW třicetiletého řidiče, který se zachránil skokem přes svodidla, při kterém se ale zranil. Řidič předtím odstavil svoje BMW a chtěl pomoci řidičce za ním.

Alkohol byl vyloučen orientační dechovou zkouškou, předběžně byla celková hmotná škoda odhadnuta na 210 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.