pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidiči, mějte se na pozoru. Do dnešní půlnoci by mělo na horách napadnout až dvacet centimetrů sněhu

Na horách napadne do dnešní půlnoci deset až dvacet centimetrů sněhu. Vzhledem k silnému větru se budou v polohách nad 800 metrů nad mořem místy tvořit sněhové jazyky, ojediněle i závěje. Na severovýchodě Moravy a ve Slezsku budou teploty klesat k minus dvěma stupňům Celsia, proto v noci a k ránu ojediněle hrozí v těchto oblastech také náledí. V aktuální výstraze to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Lidé by při cestách měli sledovat dopravní zpravodajství a na horách se řídit pokyny Horské služby. Motoristé by neměli vyjíždět bez zimní výbavy, nutností jsou zimní pneumatiky, do hor se doporučuje přibalit i sněhové řetězy. „Vozovky a chodníky budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám," dodali meteorologové.

Varování před sněhovými jazyky se týká horských oblastí Jihočeského, Karlovarského, Plzeňského, Libereckého, Pardubického, Královéhradeckého, Ústeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Náledí se může vytvářet v Moravskoslezském, Zlínském a Olomouckém kraji.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.