pátek 26. dubna 2024 Oto

Opilý řidič havaroval se svým autem před Sv. Kopečkem, měl v sobě 2,62 promile

V neděli nad ránem se stala dopravní nehoda před Sv. Kopečkem u Olomouce. Řidič tam vyjel mimo vozovku, byl silně opilý.

Nehoda se stala v neděli 26. listopadu krátce před šestou hodinou ranní. Na ulici Dvorského na Svatém Kopečku došlo k dopravní nehodě, při níž jedenačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Ford Transit, jedoucí směrem od Olomouce, po projetí levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo silnici a postupně narazil do betonového obrubníku, sloupu dopravního zrcadla, sloupu veřejného osvětlení, zděného oplocení u rodinného domu a nakonec do plastových popelnic.

S vozidlem poté vycouval a nechal ho stát na místě, pak od auta odešel pryč. Řidič byl ale policisty vypátrán a doveden zpět na místo nehody. Policie mu naměřili 2,62 promile alkoholu v dechu, načež se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, které obsahovalo i odběr biologického materiálu. S tím řidič nesouhlasil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, škoda byla  předběžně odhadnuta na 134 000 korun. Přesné příčiny nehody jsou v šetření.

Řidiči nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.