sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na Červenohorském sedle napadlo v noci dvacet centimetrů sněhu, silničáři měli co dělat

Silnice ve vyšších partiích Olomouckého kraje pokryl v noci na dnešek sníh. Na Červenohorském sedle napadlo podle správců silnic až 20 centimetrů sněhu, veškerou techniku měli venku silničáři i při údržbě vedlejších cest na Šumpersku. Sněhové přeháňky postihly i oblast Ramzové a Ostružné na Jesenicku. Zbytky rozbředlého sněhu leží také na silnicích ve vyšších polohách Šternberska, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Ostatní silnice jsou většinou po chemickém ošetření holé a mokré, opatrnost je však na místě.

„Na Červenohorském sedle a a Skřítku to bylo intenzivní sněžení, napadlo odhadem tak 20 centimetrů sněhu. Vyráželi jsme od 03:00, nyní už nesněží a rozbředá to. Silnice jsme odhrnuli a posolili, nyní na nich leží rozbředlý sníh. Cesty jsou sjízdné, ale se zvýšenou opatrností," řekla dnes dispečerka společnosti, která má na starosti údržbu hlavních tahů na Šumpersku a Jesenicku.

Opatrnost je nutná i na vedlejších cestách regionu. Na Šumpersku měli silničáři venku veškerou techniku. Na silnicích druhých a třetích tříd v tomto okresu leží podle informací ŘSD nyní rozbředlý sníh. „Na Jesenicku sněžení postihlo oblast mezi Ramzovou a Ostružnou a mezi Bělou a Vidly, cesty jsou zde po chemickém ošetření již holé a mokré. V ostatních částech Jesenicka nesněžilo," řekl dnes dispečer jesenické správy silnic.

Sněžilo ve vyšších polohách i v ostatních částech Olomouckého kraje. Se zbytky rozbředajícího sněhu na vozovkách musejí po chemickém ošetření cest počítat motoristé i ve vyšších polohách Šternberska. Silnice se solily i v ostatních částech Olomoucka či Přerovska, cesty jsou zde většinou holé a mokré.

Autoři | Foto Pastorius [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or CC BY-SA 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.