pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidič nedal přednost v jízdě a zapříčinil nehodu auta, které skončilo na střeše. Viník ani nezastavil a ujel

Policisté dopravního inspektorátu se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při hledání svědků úterní nehody u čerpací stanice u Horní Loděnice. Řidič tam zapříčinil dopravní nehodu, nezůstal však na místě a ujel. Policie nyní pátrá po řidiči a prosí případné svědky, aby jim sdělili své informace.

Nehoda se stala v úterý 28. listopadu krátce po šesté hodině večerní u Horní Loděnice.

„Dosud neustanovené vozidlo s dosud nezjištěným řidičem, při vyjíždění od čerpací stanice, která se v uvedeném místě nachází, nerespektovalo dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“, přičemž tímto mělo ohrozit nákladní vozidlo Renault Master, které jelo po hlavní komunikaci, ve směru od Horní Loděnice na Šternberk. Řidič nákladního vozidla, aby zabránil střetu, přejel s vozidlem do protisměru, dostal smyk a skončil s vozidlem vpravo mimo komunikaci na střeše, kde narazil do oplocení," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič, který měl nehodu zavinit, nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Při nehodě přitom došlo ke zranění jak řidiče havaravaného vozu, tak jeho spolujezdce.

Podle doposud zjištěných informací se mělo jednat o menší osobní vozidlo, pravděpodobně Škoda Fabia, žluté barvy.

„V této souvislosti se obracíme s prosbou o pomoc na občany, především na případné svědky nehody, kteří danou událost viděli, nebo v uvedenou dobu projížděli kolem  a svými informacemi by mohli přispět ke zjištění dosud neznámého osobního vozidla, popřípadě jeho řidiče, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovali policisty Dopravního inspektorátu Olomouc, Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, na tel. 974 766 591 nebo 974 766 251," dodala Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.