pátek 29. března 2024 Taťána

Pozor na zvěř přebíhající silnici

V úterý 19. prosince došlo k několika případům, které se týkaly dopravních nehod se zvířaty. Policisté apelují na řidiče, ať dbají na zvýšenou opatrnost za jízdy, především v místech, kdy projíždějí vedle lesů či polí a luk.

První nehoda se stala krátce před pátou hodinou ranní na komunikaci ve směru od Krčmaně na Olomouc. Do čelního skla nákladního vozidla vletěl pták. Ten se na místě nehody nenašel. Řidič vozidla podstoupil dechovou zkoušku, která vyloučila přítomnost alkoholu v dechu. Nehoda se obešla bez zranění.

K další nehodě došlo těsně před sedmou hodinou ráno. Osobnímu vozidlu, jedoucímu ve směru od obce Loučany na Těšetice, vběhla do jízdní dráhy z pravé strany srna. Náraz srnu odrazil do příkopu, odkud utekla. Ani zde policisté nenaměřili alkohol v dechu u řidiče. Nikdo nebyl zraněn.

Poslední nehoda se odehrála na silnici ve směru od Litovle na Mladeč kolem devatenácté hodiny. Osobnímu automobilu skočil do cesty daněk. Ke zranění nedošlo, alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 30 000 korun.

Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.