pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Pozor na rozbředlý sníh a náledí. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Silnice jsou ráno kvůli zbytkům rozbředlého sněhu sjízdné se zvýšenou opatrností. V horských oblastech může být místy i náledí. Ředitelství silnic a dálnic ČR vzývá řidiče k opatrné a pozorné jízdě.

V noci sněžilo v Jeseníkách i v jižních částech Olomouckého kraje. „Ve vyšších polohách Jesenicka a Šumperska napadlo zhruba od pěti do smi centimetrů sněhu. Jinak to byl poprašek do jednoho centimetru," řekl dispečer společnosti, která zajišťuje zimní údržbu silnic první třídy.

Nejvíce sněhu napadlo na Červenohorském sedle, kde je již silnice po chemickém posypu mokrá se zbytky rozbředlého sněhu. Vozovka může místy namrzat. „Silnice první třídy jsou chemicky ošetřené a sníh na nich neleží," uvedl dispečer.

Zbytky rozbředlého sněhu pokrývají na Jesenicku a Šumpersku také silnice druhé a třetí třídy. V nižších polohách horských okresů jsou vozovky holé a mokré.

Na zbytky rozbředlého sněhu si ráno musí dát pozor řidiči i na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku. Hlavní silniční tahy tam jsou holé a mokré, rozbředlý sníh se na vozovkách drží ve vyšších polohách. Opatrnost je na místě například v okolí Konice či Protivanova na Prostějovsku.

 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.