čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Olomouckém kraji před polednem hustě sněžilo, zejména ve vyšších polohách jsou silnice pod sněhem

V Olomouckém kraji začalo dnes před polednem hustě sněžit, silnice především na severu regionu jsou pod sněhem. Silničáři mají venku veškerou techniku. Řidiče nabádají, pokud nemusejí, aby se do hor nevydávali. Sněžit začalo i v níže položených částech kraje, sněžení navíc doprovází silný nárazový vítr. Cesty jsou zatím průjezdné, motoristé by však měli dbát na zvýšenou opatrnost.

„Už to přišlo, máme tady masivní sněžení. Začalo to kolem 10:00, napadlo dosud deset až 15 centimetrů. Velkým problémem jsou nyní kamiony. Nedoporučujeme, aby na Červenohorské sedlo vůbec vyjížděli, řidič by měli počkat dole, až se to uklidní. Osobní auta silnice s opatrností projedou. Veškerá technika je nyní venku a sníh odklízí," řekl dnes dispečer společnosti, která má na starosti v kraji úklid silnic prvních tříd.

S problémy musejí počítat řidiči také na vedlejších cestách na severu regionu. „Je zataženo a silně sněží, ve vyšších polohách fouká nárazový vítr. Všechny vozovky jsou pod sněhem, sněží opravdu hustě. Provádí se údržba, veškerá technika je venku. Bude to chvíli trvat, poté se má oteplit, sněhové srážky by měly být snad už poté jen na horách," řekl dnes dispečer šumperské správy silnic.

S opatrností musejí počítat řidiči také na Jesenicku. Sněžit tam začalo hustě po 10:00. „Je tady husté sněžení, silný vítr, chytá to nejvíce oblast Ostružné a Videlského kříže, tam máme nejvíce starostí. Průjezdné to je, na Ostružné provoz částečně komplikoval kamion, ale už je pryč. Všechny sypače jsou nasazeny. Pokud však řidiči nemusejí nyní přejíždět přes tyto kopce, ať raději počkají," řekl dnes dispečer jesenické správy silnic. Husté sněžení zasáhlo i nižší polohy Olomouckého kraje. I tam je opatrnost na místě.

Autoři | Foto Jindřich Karas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.