čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hasiči kvůli silnému sněžení museli do terénu. U Ohrozimi se při dopravní nehodě zranili tři lidé

Husté sněžení dnes odpoledne zkomplikovalo dopravu v Olomouckém kraji, kde ve vyšších polohách napadlo až 15 centimetrů sněhu. Silničáři poslali do terénu veškerou techniku. Sněžení už postupně ustává a všechny silnice v regionu jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

Na Jesenicku a Šumpersku silnice po hustém sněžení pokrývá vrstva rozbředlého či ujetého sněhu s posypem. „Odhaduji, že v horských oblastech napadlo zhruba 15 centimetrů sněhu. V nižších polohách pak kolem pěti centimetrů," řekl dispečer společnosti, která má na starosti v kraji úklid silnic první třídy. Silnice v Jeseníkách jsou nyní už průjezdné pro osobní vozidla i kamiony.

Husté sněžení přidělalo práci hasičům, kteří mezi 11:00 a 14:30 zasahovali u deseti popadaných stromů a tří dopravních nehod. „Stromy a větve odstraňovali hasiči především z komunikací na Jesenicku v okolí Zlatých Hor. Jednu událost řešili také v Moravském Berouně. Podle dostupných informací nebyl při těchto událostech nikdo zraněn," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

U Bohdíkova na Šumpersku spadl strom na osobní auto, nikdo nebyl zraněn.

Nedaleko obce Ohrozim na Prostějovsku havarovala dodávka a osobní vozidlo. Při nehodě se zranili tři lidé.

Čtyři spadlé stromy zablokovaly silnici ze Zlatých Hor na Jeseník, a to u Dolního Údolí. Dva osobní automobily se srazily v Jeseníku, zraněn nikdo nebyl.

Ve Stříteži nad Ludinou na Přerovsku sjel osobní automobil do potoka a převrátil se na střechu. Nehoda se obešla bez zranění.

Hustě dnes po poledni sněžilo i v nižších polohách Olomouckého kraje, kde jsou silnice zpravidla holé a mokré.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.