čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Řidič a řidička bourali na Prostějovsku, oba skončili v nemocnici, oba byli opilí

Řidič skončil se svým osobákem v křoví vedle silnice mezi Kraličkami a Vrbátkami. Nadýchal necelé dvě promile a byl převezen do nemocnice. Podobný osud potkal i řidičku, která také nezvládla řízení, narazila do středových svodidel na dálnici u Olšan u Prostějova a také musela být ošetřena v nemocnici. Ta sice konzumaci alkoholu popřela, ale v dechu měla čtvrt promile.

Ve středu 10. ledna před desátou večerní nezvládl řízení šofér osobního auta mezi obcemi Kraličky a Vrbátky na Prostějovsku. Pětačtyřicetiletý řidič při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo ze silnice, kde narazil do křoví. Při havárii utrpěl lehké zranění a musel být převezen do prostějovské nemocnice.

„Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 80 000 korun. U tohoto řidiče policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 1,84 ‰ alkoholu v dechu. Po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Řidiči navíc zadrželi řidičský průkaz,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Ke druhé nehodě, u které sehrál roli alkohol, došlo ve středu krátce před šestou večerní na dálnici D46 u Olšan u Prostějova. Jednačtyřicetiletá řidička nezvládla řízení auta v táhlé levotočivé zatáčce ve směru od Prostějova na Olomouc a narazila do středových svodidel. Po nárazu se auto navíc přetočilo do protisměru, otočilo se zase do směru jízdy a vyjelo vpravo mimo dálnici přes travnatý břeh na pole. I tato řidička musela být převezena do nemocnice. Lehké zranění jí bylo ošetřeno ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

„Ke střetu s jiným vozidlem ani ke zranění dalších osob nedošlo. Provedenou dechovou zkouškou policisté u ženy změřili hodnotu 0,22 ‰ alkoholu v dechu. Řidička užití alkoholu před jízdou popřela. Jako pravděpodobný důvod havárie uvedla mikrospánek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 55 000 korun,“ pověděl policejní mluvčí František Kořínek ke druhé nehodě.

Oběma řidičům policisté na místě zakázali další jízdu a věnují se vyšetřování příčin, okolností i míry zavinění obou havárií.

Foto PČR

Štítky nehoda, opilý řidič, alkohol, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.