sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Řidiči, dávejte si pozor na rozbředlý sníh a silný vítr

Na rozbředlý sníh a silný vítr si 16. ledna ráno musí dát pozor řidiči v Olomouckém kraji, ve kterém jsou stále sněhové přeháňky. Zbytky rozbředlého sněhu pokrývají vozovky hlavně v horských oblastech, sněžit však už začalo i v nižších polohách kraje, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Dispečer jesenické správy silnic řekl, že v Jeseníkách zatím napadly zhruba dva centimetry sněhu. „Stále tady sněží a fouká poměrně silný nárazový vítr," uvedl. Na jesenických silnicích, které jsou chemicky udržované, je po posypu sněhové kaše. Na méně důležitých cestách leží ujetá vrstva sněhu s posypem.

Podobná situace je kvůli sněhovým přeháňkám také na sousedním Šumpersku. Rozbředlý sníh pokrývá i důležitou tepnu přes Červenohorské sedlo, která spojuje Jesenicko se Šumperskem. V okolí Ostružné na Jesenicku je ráno na silnici místy námraza. Sněhové jazyky se nyní netvoří. „Sněhu zatím není tolik," podotkl dispečer jesenické správy silnic. Sněhové přeháňky jsou i na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku, kde silnice ráno místy pokrývá slabá vrstva rozbředlého sněhu. Také v těchto okresech si řidiči musí dát pozor na silný vítr.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, vítr, sníh, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.