čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Opilý řidič v Olomouci se chtěl vyhnout střetu s autobusem, místo toho srazil ženu na chodníku

Souhra mnoha okolností vedla k tomu, že řidič osobního auta srazil ženu na chodníku ve Schweitzerově ulici v Olomouci. Nehoda se stala v pondělí 15. ledna kolem půl dvanácté dopoledne.

K nehodě došlo v Olomouci v křižovatce ulic Ibsenova a Schweitzerova. Podle policie se nehoda stala tak, že třiatřicetiletý řidič jel osobním autem ulicí Ibsenovou směrem k Velkomoravské. V křižovatce s ulicí Schweitzerovou měl řidič začít odbočovat vpravo v době, kdy naopak od ulice Velkomoravské směrem k ulici Polské po hlavní silnici projížděl autobus, který řídil pětapadesátiletý řidič.

Řidič autobusu jízdu zpomalil, protože se chystal objet kontejner, který byl umístěný na ulici Schweitzerově, ale vzhledem k situaci, která nastala, musel s autobusem zastavit úplně. Protože řidič osobního auta nechtěl do autobusu narazit, strhnul podle policie řízení vpravo na chodník, kde srazil třiapadesátiletou chodkyni. Žena při nehodě utrpěla zranění.

„Při nehodě nedošlo ke střetu mezi vozidly, ani ke škodám na vozidlech. Došlo pouze ke škodě na kůře stromu, kterou levým předním kolem poškodilo osobní vozidlo. Alkohol byl u řidiče autobusu i chodkyně vyloučen orientačními dechovými zkouškami. U řidiče osobního vozidla byla orientační dechová zkouška pozitivní a policisté mu naměřili kolem 0,9 promile alkoholu v dechu,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidič, který nadýchal, se poté dobrovolně vydal do nemocnice k odběru biologického materiálu. Přesné příčiny nehody musí došetřit policie. Škoda na stromě byla policií předběžně odhadnuta na 2 000 korun.

Foto PČR

Štítky nehoda, opilý řidič, chodkyně, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.