pátek 26. dubna 2024 Oto

Husté sněžení odpoledne zkomplikovalo dopravu na Olomoucku, D35 byla na hodinu kvůli sněhu uzavřena

Silnice v Olomouckém kraji dnes zasypal sníh. Husté sněžení způsobilo komplikace na dálnici D35 na trase Olomouc - Lipník nad Bečvou, kterou museli policisté po 14:00 zhruba na hodinu uzavřít kvůli hlubokému sněhu na vozovce.

Dálnice je od 15:30 zprůjezdněna a odklon byl zrušen, sdělilo Ředitelství silnic a dálnic. Husté sněžení zasáhlo okresy nejen na severu kraje, ale i v níže položených částech. Správci cest nasadili do terénu veškerou techniku. Situace už se zřejmě uklidňuje.

Podle dopravních informací policie byla dálnice D35 kvůli ztížené sjízdnosti uzavřena do 15:26 a to v úseku mezi 291,7 a 296,2 kilometrem. S problémy musejí počítat řidiči ve všech částech kraje. „Sypeme a sypeme. Pokud pojedou řidiči se zvýšenou opatrností, dá se to projet. Napadly zhruba tři centimetry sněhu, ale je to těžší sníh a na některých místech to klouže," řekl dnes ve 14:30 dispečer přerovské správy silnic.

Podobná situace je na Olomoucku. "V celém okrese padá sníh, máme vše nasazeno. Někde je stále sníh na vozovkách, někde to již máme ošetřeno. Vyjížděli jsme v první vlně v 08:00 a v druhé ve 13:15. Zvýšená opatrnost je rozhodně na místě," řekl dnes dispečer olomoucké správy silnic.

Sněží také na severu kraje. „Sněží a sněží a stále jezdíme. Napadlo od rána zhruba deset centimetrů sněhu, všechny sypače máme venku. Na silnicích udržovaných chemicky leží sněhová kaše, na inertních cestách leží sněhová vrstva. Jazyky se zatím netvoří," uvedl dispečer šumperské správy silnic. Na Jesenicku musejí řidiči počítat i se silným větrem. Sněhu tam napadlo méně, zhruba dva centimetry. „Nejvíce sněhu je na Ostružné, na inertních úsecích napadlo nejvíce na Rejvízu a na Travné," uvedl dispečer jesenické správy silnic.

Podle dispečerky společnosti, která má na starosti na severu kraje údržbu silnic prvních tříd, jsou všechny tahy již nasoleny. „Přesto se na nich stále drží ujetý sníh, chvíli to trvá, než začne sůl fungovat. Všechny vozy máme v terénu," řekla dispečerka.

Počasí se dnes v Olomouckém kraji podepsalo i na nehodovosti. Dálnice D35, kterou museli policisté uzavřít kvůli sněhu, byla zhruba na tři hodiny zavřená kvůli nehodě kamionu také dopoledne.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.