čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Šestadvacetiletý muž ujel od nehody na Olomoucku, po dopadení nadýchal skoro tři promile

Namrzlé a zasněžené silnice dělají řidičům problémy. A v kombinaci s alkoholem za volantem nemůže jízda na takovém povrchu dopadnout dobře. O tom se přesvědčil mladý muž, který za volant usedl s téměř třemi promile alkoholu v dechu a nezvládl řízení.

Řidič osobáku po projetí pravotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo silnici a narazil do dopravní značky a plotu. To ho v jeho jízdě však nezastavilo a rozhodl se pokračovat dál. Policii se však ozval svědek nehody a hříšník byl nedaleko místa nehody dopaden u svého auta.

„Vzhledem k tomu, že policisté nevylučovali, že by se mohlo jednat o řidiče vozidla, zjistili jeho totožnost. Jednalo se o šestadvacetiletého muže, který se k řízení vozidla přiznal. Policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu kolem 2,7 promile alkoholu v dechu,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Další jízda tedy byla opilému chlapíkovi zakázána. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn a škoda na majetku je předběžně odhadována na dvacet tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Může jít sedět až na tři roky.

Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, opilý řidič, alkohol, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.