pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Řidič bez dokladů ujížděl policii, naboural do dalšího auta

Devětadvacetiletý muž jel jednosměrkou, na jejímž konci zahlédl policejní hlídku. Vzhledem k tomu, že nechtěl riskovat silniční kontrolu, rozhodl se z této situace doslova vycouvat. Při couvání jednosměrkou si však nevšiml za ním jedoucího auta a došlo k bočnímu střetu vozidel. Po této nehodě se řidič z místa navíc pokusil ujet.

Nehoda se stala ve čtvrtek 25. ledna 2018 po čtvrté odpolední v Prostějově v ulici Za Brněnskou na křižovatce s Určickou. Policisté řidičovo podivné počínání i dopravní nehodu viděli, proto jej začali pronásledovat a po několika desítkách metrů řidiče zastavili.

„Proč se chtěl řidič policejní kontrole vyhnout, bylo zřejmé již brzy po jeho zastavení. Po výzvě k předložení dokladů totiž nebyl schopen předložit řidičský průkaz, protože není a nikdy nebyl jeho držitelem,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 25 000 korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

„Řidič Fabie je nyní pro své jednání podezřelý z několika dopravních přestupků. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ doplnil Kořínek.

Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, řidičský, průkaz, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.