čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidič jel v autě se dvěma promile v krvi. Vyjel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím vozem

V pondělí 29 ledna před půl šestou večer došlo na silnici mezi obcemi Dzbel a Nectava k dopravní nehodě, při níž se čelně střetla dvě auta. Řidič, který nehodu zavinil, byl pod vlivem alkoholu.

„Jednapadesátiletý řidič Škody Octavie při projíždění pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a s vozidlem přejel do protisměru. Tam se čelně střetl s protijedoucím automobilem značky Seat řízeným třiatřicetiletým mužem. Při dopravní nehodě oba řidiči utrpěli zranění, se kterými byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Policie následně zjistila, že řidič Octavie, který vyjel do protisměru, byl opilý, naměřili mu hodnotu 1,94 promile alkoholu v dechu. Muž jevil známky opilosti a na místě se také k požití alkoholu doznal. Jeho stav tak byl pravděpodobnou příčinou dopravní nehody.

Po prohlídce technického stavu havarovaných vozidel policisté na místě u obou zadrželi osvědčení o jejich registraci. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek a přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Za ty řidiči Octavie v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.