pátek 26. dubna 2024 Oto

Na dálnici z Ostravy na Olomouc kličkoval kamion s cizí poznávací značkou. Jeho řidič byl namol opilý

V sobotu po jedné hodině odpolední vyjížděli dálniční policisté z oddělení Kocourovec k případu, kdy měl na dálnici D1 ve směru z Ostravy na Olomouc kličkovat kamion s mezinárodní poznávací značkou.

Policisté kamion dostihli a zastavili. „Řidiče vyzvali k předložení dokladů a k podrobení se orientační dechové zkoušce na alkohol. Devětačtyřicetiletý cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s pozitivními výsledky. Policisty překvapila hned první naměřená hodnota u řidiče profesionála, která ukázala hodnotu 2,39 promile alkoholu v dechu. Druhá orientační dechová zkouška vykázala hodnotu 2,26 promile alkoholu v dechu a třetí hodnotu 2,43 promile alkoholu v dechu," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidič policistům nejprve tvrdil, že za zvýšenými hodnotami promile v dechu jsou léky, které bere na cukrovku. Požádal proto o odběr krve, kterému se také podrobil. Následně cizinec putoval k vystřízlivění na záchytku v Olomouci. Ihned potom putoval do policejní cely.

„Dnešní výsledky rozboru krve potvrdily, že cizinec řídil pod vlivem alkoholu s hodnotou 2,81 promile alkoholu v krvi," dodal Hejtman.

Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Ve věci vedeme zkrácené přípravné řízení.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.