čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Olomouci se letos opraví silnice za více než 60 milionů korun

Více než 60 milionů korun letos investuje olomoucká radnice do oprav silničních komunikací a chodníků ve městě. Ve srovnání s loňským rokem jsou tyto investice letos vyšší zhruba o deset milionů korun, řekl primátor Antonín Staněk.

Sedm plánovaných akcí, na které je vyčleněno 22,4 milionu korun, dostalo od radních prioritu. „Nejvyšší jednorázovou částku 5,5 milionu korun jsme uvolnili pro opravu Dobnerovy ulice v rozsahu od Stupkovy po ulici Na Chmelnici. Vedl nás k tomu výrazně zhoršený technický stav komunikace i chodníků, stejně jako chystaná bytová výstavba," uvedl Staněk.

Další větší opravu za 3,2 milionu korun letos dělníci provedou například v Křelovské ulici v Řepčíně. Na seznamu plánovaných oprav jsou i chodníky v ulicích Dobrovského, I. P. Pavlova, Dvořákova a na třídě Svornosti. V Dvořákově ulici bude navíc zřízena i nová autobusová zastávka.

Pro celoroční drobnější údržbu prostřednictvím Technických služeb města Olomouce se počítá s téměř 40 miliony korun a pět milionů korun zůstává jako rezerva. „Případnou rezervu hodláme použít pro náhradní trasování hromadné i individuální dopravy v souvislosti s budováním protipovodňových opatření v ulici Komenského," dodal Staněk.

Autoři | Foto pxhere.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.