čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Holici a Nový svět letos propojí cyklostezka, kilometr a půl bude stát přes čtyřicet milionů

Olomoucké městské části Holice a Nový svět letos propojí nová cyklostezka, jejíž vybudování bude stát zhruba 43 milionů korun. Zakázku na stavbu této cyklostezky ve výběrovém řízení, do kterého byly podány tři nabídky, získala firma Porr. Plyne to z databáze veřejných zakázek a registru smluv.

Nová cyklostezka spojující Holici a Nový svět má měřit 1,626 kilometru a bude široká tři metry. Cyklostezka pomocí ocelobetonové lávky přemostí železniční trať a směřovat bude kolem Holického lesa k univerzitnímu kampusu. Součástí projektu je také cykloodpočívadlo se stojany na kola poblíž ulice Šlechtitelů.

Z uzavřené smlouvy vyplývá, že stavba nové cyklostezky má být zahájena v březnu a ukončena v závěru srpna. Součástí projektu je lávka přes železniční trať za necelých šest milionů korun či dvě opěrné zdi, jejichž stavba bude v součtu stát zhruba 16 milionů korun.

Radnice letos plánuje postavit také další část Jantarové stezky propojující ulice Hodolanská a Libušina. Další cyklostezky pak mají zajistit propojení ulic Dělnická a Neředínská i ulic Velkomoravská a Skupova.

Síť cyklostezek je v Olomouci budována několik let a už měří přes 60 kilometrů. Na konci loňského roku propojila nová cyklostezka městské části Chválkovice a Týneček. Stavba této cyklostezky stála přes tři miliony korun.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky cyklostezka, investice, Holice, Nový Svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.