sobota 20. dubna 2024 Marcela

Řidič srazil se svým autem cyklistu na neosvětleném kole a v tmavém oblečení

V pátek 2. března vpodvečer se u kostela v obci Osek nad Bečvou stala dopravní nehoda se zraněním cyklisty.

Třiašedesátiletý řidič vozidla Ford Focus při vjíždění na hlavní cestu přehlédl cyklistu, který jel na neosvětleném kole směrem do Přerova, navíc měl na sobě tmavé oblečení. Došlo ke střetu vozidla s devětatřicetiletým kolařem, při kterém se cyklista zranil. Se zraněním byl následně převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Dechová zkouška u řidiče vozidla byla negativní a u cyklisty byl nařízen odběr krve. Škoda byla vyčíslena na 1 000 Kč. Nehoda je nadále v našem šetření" řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V pátek v podvečer jel 63letý řidič osobního vozidla Ford Focus po vedlejší silnici, okolo místního kostela, v obci Osek nad Bečvou. Při vjíždění na hlavní komunikaci přehlédl cyklistu, který jel na neosvětleném kole směrem na Přerov a navíc měl na sobě tmavé oblečení. To přispělo k tomu, že byl snadno k přehlédnutí. Vzápětí došlo ke střetu a pádu 49letého muže na silnici před vozidlo. Zraněný cyklista byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Dechová zkouška u řidiče vozidla byla negativní a u cyklisty byl nařízen odběr krve. Škoda byla vyčíslena na 1 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření policistů.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.