pátek 29. března 2024 Taťána

Převrácený kamion komplikuje dopravu u kruháče u Globusu

Dopravu na obchvatu Olomouce na D35 ve směru na Lipník nad Bečvou komplikuje převrácený kamion. Podle dopravních informací policie se nehoda stala již ve čtvrtek večer, nákladní vůz se však dosud nepodařilo vyprostit. Vozidlo leží na boku mimo komunikaci, práce na jeho vyproštění budou pokračovat dopoledne, uzavírat se bude kvůli tomu i silnice. To řekl mluvčí policie Libor Hejtman. Nehoda se obešla bez zranění.

Nehoda se stala v katastru Olomouce na 264. kilometru D35 u Globusu. Podle dopravních informací policie vozidlo havarovalo ve čtvrtek po deváté večerní. „Kamion leží na boku mimo dálnici, je naložen zhruba deseti až 15 tunami desek. Jakmile si firma sežene vyprošťovací techniku, budeme muset silnici u Globusu ve směru na Ostravu uzavřít. Veškerá doprava bude po dobu vyproštění svedena přes Olomouc,“ uvedl mluvčí policie.

„Na místo události vyjela jednotka z centrální požární stanice v Olomouci a to tři posádky včetně speciálu na technické pomoci a chemický kontejner. Vozidlo zůstalo ve v nerovném úseku této komunikace převracené na boku v poli. Hasiči ihned po svém příjezdu provedli důležitá bezpečnostní opatření a v součinnosti zde přivolali dojezd hotovostní služby SÚS pro aplikaci bezpečnostní prvku – světelné šipky. Návazně pokračovali v zamezení úniku ropných látek z proražených nádrží u nákladního vozidla. Vlastník vozidla byl vyzván k zajištění odstranění vozidla i s nákladem. K pomoci na místo dorazilo několik specializovaných firem a nadále pokračuje řešení situace s vyproštěním," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Podle Hejtmana bya příčinou nehody pravděpodobně vysoká rychlost, škoda je vyčíslena na 620 000 korun. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, D35, kamion, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.