pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidič se chtěl vrátit přes plnou čáru na dálnici, při manévru se střetl s druhým autem. Došlo ke zranění

Ve středu 21. března došlo na silnici první třídy nedaleko sjezdu z dálnice D1 u města Lipník nad Bečvou k dopravní nehodě dvou vozidel. Tu zavinil řidič, který se chtěl přes plnou čáru dostat zpět k nájezdu na dálnici.

„Osmapadesátiletý řidič automobilu značky Citroën se po sjetí z dálnice chtěl vrátit zpět a pokračovat v jízdě směrem k Ostravě. Na přímém úseku čtyřproudé komunikace nerespektoval dopravní značení a chtěl se otočit do protisměru v místě s dvojitou podélnou čárou souvislou. Při tom však přehlédl ve stejném směru jedoucí osobní automobil značky Škoda, jedoucí v levém jízdním pruhu. Z toho důvodu došlo ke střetu pravé boční části Škody s levou boční částí Citroënu. Po střetu se Citroën zastavil uprostřed komunikace. Automobil Škoda pokračoval ve smyku v protisměrném jízdním pruhu. Poté vyjel vlevo mimo komunikaci do příkopu. Tam se vozidlo přetočilo přes střechu a zastavilo zpět na kolech," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Při nehodě utrpěl řidič Octavie zranění, se kterým byl převezen do hranické nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo, výše hmotné škody se vyšplhala na 321 tisíc korun. Přesné příčiny nehody jsou stále v policejním šetření.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.