pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý muž bez řidičáku boural v Keplerově ulici

Ve středu odpoledne došlo v Olomouci v Keplerově ulici k dopravní nehodě osobního auta značky Peugeot. Devětatřicetiletý muž bez řidičského průkazu naboural do sloupu veřejného osvětlení. Policisté navíc zjistili, že byl opilý.

Nehoda se stala tak, že řidič jel příliš rychle a při odbočování vlevo dostal na křižovatce smyk, vyjel mimo silnici na travnatý pás a čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení, o který se zastavil.

Po nehodě provedli policisté u muže dechovou kontrolu, která prokázala, že je muž opilý. Nadýchal totiž 1,74 promile alkoholu. Muži zákona navíc zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění pro příslušnou skupinu motorových vozidel.

Ke zranění řidiče nedošlo a škoda byl vyčíslena dohromady na 90 tisíc korun. „Na základě zjištěných skutečností policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto PČR

Štítky nehoda, auto, řidičský průkaz, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.