pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Dvěma autům upadla kola za jízdy

Policisté v Olomouckém kraji řešili v těchto dnech dva podobné případy, kdy autům upadlo za jízdy kolo. Uvolněná kola poté narazila do dalších aut i do zdi rodinného domu. Nikdo při těchto nehodách nebyl zraněn, škoda se však vyšplhala na desítky tisíc korun.

První nehodu vyšetřovali policisté v pátek v centru Brodku u Prostějova. „Nákladnímu automobilu značky Mercedes-Benz řízenému dvaatřicetiletým řidičem se při jízdě táhlou pravotočivou zatáčkou uvolnila dvě levá kola umístěná na zadní nápravě," řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Jedno z kol narazilo do zaparkovaného auta Škoda. Od toho se odrazilo a po několika metrech narazilo do předního nárazníku zaparkovaného automobilu značky Seat. Druhé kolo po uvolnění vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do stěny rodinného domu, o kterou se zastavilo. „Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na vozidlech, komunikaci a rodinném domu byla předběžně vyčíslena na 28 tisíc korun," doplnil mluvčí. Řidič dostal za přestupek pokutu 2000 korun.

V sobotu upadlo kolo z přívěsu dodávky jedoucí po obchvatu Zvole na Šumpersku. Do kola poté v protisměru narazil řidič vozu Škody Felicia. „Od toho se kolo dále odrazilo a skočilo do jízdní dráhy vozu Škoda Octavia. Řidič Octavie na odlomené kolo najel, v důsledku čehož došlo k poškození olejové vany. Při nehodě nebyl nikdo zraněn," uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Na obou poškozených vozech byla škoda odhadnuta na 20 tisíc korun, na přívěsu 10 tisíc korun. Příčinou nehody byla technická závada, nehodu bude řešit správní orgán.

Podobný případ řešili policisté v Olomouckém kraji v prosinci 2014, tehdy uvolněné kolo z protijedoucího nákladního vozu usmrtilo na rychlostní silnici R35 u Přáslavic pětatřicetiletého řidiče osobního vozidla. Kolo dopadlo na jeho střechu, řidič zemřel na místě.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, kolo, nákladní auto, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.